Hogere Gieterijtechniek (HGT)

De HGT-opleiding biedt een brede kennis van de wetenschappelijke, technologische en maatschappelijke aspecten, die van belang zijn binnen de gietwerkproducerende, -gebruikende en -verhandelende bedrijven. De opleiding bestaat uit 27 vakken onderverdeeld in 8 vakgebieden en 2 practica, die worden gedoceerd door 12 vak experts, waaronder 2 professoren en 5 consultants met praktijkervaring. De opleiding duurt één kalenderjaar en heeft een studiebelasting van één dag in de week (ca. 200 uur). HBO denkniveau is vereist en enige affiniteit met metaalgieten is wenselijk. Het bedrijfsleven wordt van harte uitgenodigd om medewerkers in te schrijven, zodat we in 2020 weer een nieuwe generatie gietspecialisten kunnen opleiden. De vakbekwame docenten hebben al enthousiast hun medewerking toegezegd!

De HGT-informatiebrochure kunt u vinden op de website: www.kastalyse.com
Voor inschrijven of meer informatie kunt u mailen naar info@kastalyse.nl of op telefoonnummer: +31.647.45.63.53.

 

Specifieke trainingen voor Gieterijmedewerker en Handvormer

De cursus is opgebouwd uit modules en kan derhalve als geheel gevolgd worden, maar ook één of meerdere losse modules. Praktijkopdrachten vormen een belangrijk deel van de cursus. Deze worden begeleid door een praktijkbegeleider. De opleiding kan zowel als open training als ook als bedrijfsspecifiek traject uitgevoerd worden. Dit theorieboek en praktijkopdrachtenboek kan onder bepaalde voorwaarden ook als zelfstudiepakket besteld worden.

voor informatie:
info@stodt.nl
088-0112345
stodt.nl/opleidingen/cursussen/cursus-gieterijmedewerker
stodt.nl/opleidingen/cursussen/cursus-handvormer

 

Mastercourse Gieterij

Op vraag van de gieterijen en hun afnemers organiseert Sirris op regelmatige basis een cursus gieterijtechnologie. De lessenreeks bestaat uit een combinatie van live sessies en online sessies. Deze opleiding biedt u diepgaande en praktische kennis over alle technologische en productie gerelateerde aspecten die van belang zijn bij gietstukken. De lesgevers kunnen bogen op een jarenlange praktijkervaring en opgebouwde kennis, wat ook terugkomt in de inhoud en het materiaal van de cursus.

In deze cursus bundelt Sirris de expertise en kennis die het collectief centrum opgebouwd heeft over tientallen jaren. De lesgevers zijn voornamelijk interne gieterijspecialisten, maar ook een aantal externe specialisten uit de bedrijfswereld nemen delen van de opleiding voor hun rekening.

De opleiding gieterijtechnologie is opgebouwd uit vijf modules die afzonderlijk kunnen gevolgd worden:

  • Module 1: Gieten van ferrometalen
  • Module 2: Gieten van non-ferrometalen
  • Module 3: Kleigebonden vormzand, chemische gebonden vormzanden en coatings
  • Module 4: Smeltprocessen, werkvoorbereiding, ontwerpen van gietstukken en gietfouten
  • Module 5: Mechanische beproeving en niet-destructief onderzoek

De cursus richt zich op gevorderde technici, beginnende ingenieurs, gieterijen, afnemers van gietstukken, ...

Om de kennis die u tijdens de opleiding heeft opgebouwd te testen, kunt u kosteloos deelnemen aan een examen. Dit in overleg met de lesgevers na elke module. U krijgt dan een examengetuigschrift mee.

Wenst u meer informatie over deze cursus dan kan u contact opnemen met:

image001       Kurt Beghyn image002

                                Senior Engineer Metals

                                +32 498 91 93 36

                                https://www.sirris.be/nl/expert/kurt-beghyn

                                image003