Masterclass Gieten van Ferro-legeringen nieuw

Bent u op zoek naar praktische en toepasbare kennis over het gieten van lamellair / nodulair gietijzer en gietstaal? Dan bent u bij Mikrocentrum aan het juiste adres! In samenwerking met Sirris organiseren we de driedaagse masterclass Gieten van Ferro-legeringen.

De masterclass wordt verzorgd door een gieterijspecialist met 25 jaar ervaring binnen de sector en start op 19 november in Veldhoven. Wees er snel bij: er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Heeft u vragen over deze masterclass? Onze Opleidingsmanager Sandra Böttcher staat voor u klaar!
U kunt haar bereiken per mail s.boettcher@mikrocentrum.nl of telefonisch via +31 (0)6 53 66 91 76

 mikrocentrum nlsirris

 

 

Mikrocentrum

Al 50 jaar de kennis- en netwerkorganisatie die industriële bedrijven ondersteunt via Opleiden, Ontmoeten en Ondernemen

Als onafhankelijke kennis- en netwerkorganisatie ondersteunt Mikrocentrum industriële en high tech organisaties met cursussen, evenementen en netwerkbijeenkomsten. Kennisvergroting, netwerkverbreding, het verbeteren van bedrijfsprocessen en het versterken van de concurrentiepositie staan hierbij centraal. Ons aanbod bestaat uit ruim 150 cursussen verdeeld over 12 vakgebieden, 11 vakbeurzen, 20 tot 25 themabijeenkomsten en een lidmaatschap tot het High Tech Platform, dat inmiddels uit 600 leden bestaat. Hierbij werken we nauw samen met een groot netwerk van industriële organisaties, (semi)overheden, kennis- en onderwijsinstellingen.

https://mikrocentrum.nl/

 

VDG-Akademie

Bildungspartner für die Gieβereibranche

Die VDG-Akademie bietet seit über 60 Jahren zukunftsweisende Seminare, Lehrgänge und Inhouse-Schulungen auf erstklassigem Niveau. Dahinter stehen Menschen, die dieses Angebot mit Leben füllen und sich um Ihre Anfragen und Bedürfnisse kümmern. Vom ersten Kontakt bis zur Durchführung umfangreicher Lehrgänge – das Team der VDG- Akademie ist für Sie da!
Informieren sie sich hier über das umfassende Weiterbildungsangebot:

https://www.vdg-akademie.de/

 

Hogere Gieterijtechniek (HGT)

De HGT-opleiding biedt een brede kennis van de wetenschappelijke, technologische en maatschappelijke aspecten, die van belang zijn binnen de gietwerkproducerende, -gebruikende en -verhandelende bedrijven. De opleiding bestaat uit 27 vakken onderverdeeld in 8 vakgebieden en 2 practica, die worden gedoceerd door 12 vak experts, waaronder 2 professoren en 5 consultants met praktijkervaring. De opleiding duurt één kalenderjaar en heeft een studiebelasting van één dag in de week (ca. 200 uur). HBO denkniveau is vereist en enige affiniteit met metaalgieten is wenselijk. Het bedrijfsleven wordt van harte uitgenodigd om medewerkers in te schrijven, zodat we in 2020 weer een nieuwe generatie gietspecialisten kunnen opleiden. De vakbekwame docenten hebben al enthousiast hun medewerking toegezegd!

De HGT-informatiebrochure kunt u vinden op de website: http://www.lautuscastings.nl
Voor inschrijven of meer informatie kunt u mailen naar r.kastelein@lautuscastings.nl of op telefoonnummer: +31.647.45.63.53.

 

Middelbare Gieterijtechniek

ROC Midden Nederland biedt jaarlijks, uniek in Nederland, de middelbare gieterijtechniek opleiding aan. De opleiding duurt nog geen jaar en wordt (éénmaal per week) in de middag-avond uitgevoerd. 

Onderwerpen:

  • Technologie van het gieten
  • Metallurgie
  • Toepassingen van kwaliteitszorg en projecten
  • Metaalkunde

Omdat het een ‘niche markt’ betreft, zijn er niet elk jaar voldoende aanmeldingen om te kunnen starten. Aanmelden kan digitaal via de website van ROCMN Bedrijfsopleidingen.
Deelnemers die slagen, ontvangen het AVNeG erkend diploma Middelbare Gieterijtechniek. U bent van harte welkom bij ROC Midden Nederland in Nieuwegein, indien gewenst kunt u bij onze catering terecht voor een koude of warme maaltijd.

 

Specifieke trainingen voor Gieterijmedewerker en Handvormer

De cursus is opgebouwd uit modules en kan derhalve als geheel gevolgd worden, maar ook één of meerdere losse modules. Praktijkopdrachten vormen een belangrijk deel van de cursus. Deze worden begeleid door een praktijkbegeleider. De opleiding kan zowel als open training als ook als bedrijfsspecifiek traject uitgevoerd worden. Dit theorieboek en praktijkopdrachtenboek kan onder bepaalde voorwaarden ook als zelfstudiepakket besteld worden.

voor informatie:
info@stodt.nl
088-0112345
stodt.nl/opleidingen/cursussen/cursus-gieterijmedewerker
stodt.nl/opleidingen/cursussen/cursus-handvormer