Graag nodigen wij u uit voor een NVvGT-studie-avond/bedrijfsbezoek met als onderwerp:

Automatiseren met Cobots


De studie avond vindt plaats op dinsdag 10 oktober 2017 bij:
Olmia Robotics BV
Morsestraat 11K, 4004 JP Tiel

 

Programma (download pdf)

18.00 uur Registratie/ontvangst met soep/broodje en of koffie/thee.
18.30 uur Welkom door de dagvoorzitter Ernst Schepers.
18.35 uur

Samenvatting wat Cobot's eigenlijk zijn en kunnen.

COBOTs kunnen naast de mens werken, zonder beschermde maatregelen zoals hekwerken. Juist door de combinatie van een COBOT en medewerkers zijn de mogelijkheden voor robotisering van assemblage­ en productielijnen zeer groot. “De COBOT kan verschillende taken vervullen”, zegt Van Olm. “Door de flexibele manier van programmeren en een verscheidenheid aan grijpers en andere tools kan een COBOT vlot ingezet worden in een specifiek proces.”

Olmia Robotics levert de Universal Robot robotarmen UR3, UR5 en UR10, die onderdelen van resp. 3, 5 en 10 kilo kunnen hanteren. “De robotarm is het hart van een productie­ of assemblagestap. Daar kun je van alles aan bevestigen, zoals een schroefunit, een grijper of ander gereedschap. Dat bepaalt uiteindelijk de toepassing van de robotarm.” Omdat de markt steeds flexibeler wordt, gaat Olmia Robotics een stap verder en biedt de COBOT / robot ook te huur aan. “Dat kan op maand­, week­ of zelfs uur basis. Hiermee kunnen productiepieken worden opgevangen zonder investering in een robotsysteem. Klanten kunnen zelfs een robotarm inclusief uitzendkracht huren. Voordeel daarvan is dat een geschoold persoon meekomt die meteen met de robotarm aan de slag kan.”

19.15 uur  Pauze
19.30 uur

Mogelijkheden met de Profeeder en andere logistieke oplossingen.
Toepassingen in de markt en de Gieterij wereld

20.00 uur  In het trainingscentrum van Olmia Robotics worden vervolgens demonstraties gegeven met de aanwezige collaboratieve robots en een verscheidenheid aan grijpers en andere toebehoren zoals wisselsystemen en beladingsmogelijkheden.
20.45 uur Sluiting/ napraten met een drankje

U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar: info@nvvgt.nl. Uw inschrijving ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk woensdag 4-10-2017. Aanmeldingen van leden worden eerst verwerkt, daarna worden niet leden ingeschreven op volgorde van binnenkomst. Er zijn geen deelnamekosten aan de studieavond verbonden, wij hopen dat niet leden een lidmaatschap overwegen.

Wij hopen u op dinsdag 10 oktober 2017 te mogen verwelkomen!