Graag nodigen wij u uit voor een NVvGT-studiemiddag gepland met als thema:

AUTOMATISCH GIETEN


De studiemiddag vindt plaats op vrijdag 19-5-2017 bij:
Gemco Engineers B.V.
Science Park Eindhoven 5053 in Son

Reproduceerbaarheid is één van de belangrijkste succesfactoren in het gieterijproces. Als alle processtappen zo goed mogelijk constant gehouden kunnen worden, is de kans op een goed eindproduct het grootst. Automatiseren van het eigenlijke gieten is één stap in de procesketen. Vandaag staat in het teken hiervan. Alle presentaties zijn in het Duits.

 

13.00 uur Registratie en ontvangst met koffie/thee en broodjes lunch
13.40 uur Welkom met inleiding over mogelijkheden voor automatisch gieten door dagvoorzitter Huub van der Weiden, Gemco Engineers BV Gemco krijgt veel aanvragen om met gieterijen mee te kijken naar nieuwe gietoplossingen, daar vele gieterijen gebouwd zijn om grote series achter elkaar te gieten, dienen meer en meer gieterijen omgebouwd te worden naar kleine series groottes met wisselende gietlegeringen Er worden een paar voorbeelden belicht als introductie naar de andere lezingen.
14.00 uur Automatisch gieten met pannen, Thomas Voss, Induga
Induga heeft een systeem om automatisch te gieten met gebruik van gietpannen. Dit geeft een grote flexibiliteit om verschillende soorten smelt na elkaar automatisch te kunnen gieten.
14.45 uur Onverwarmde automatische gietoplossingen en controlesystemen Oliver Schmitz, Pourtech
Het systeem van Pourtech werkt met een naar achteren kantelbare gietpan, waardoor makkelijk van smelt kan worden gewisseld. Dat, samen met een scala aan controlesystemen, doseersysteem etc. wordt uitgebreid toegelicht.
15.30 uur Pauze
15.45 uur Vuurvaste materialen voor toepassing in automatische gietoplossingen Jens Kutcher, Allied Minerals
Allied Minerals levert ‘vuurvast’ voor de bekleding van o.a. ovens en pannen. Een belangrijke uitdaging voor de vuurvast leverancier is een materiaal te ontwikkelen dat o.a. in staat is om grote temperatuurswisselingen te doorstaan, die optreden bij het wisselen van smelt in een geautomatiseerde gietomgeving.
16.30 uur Verwarmde gietautomaten
Holger Krings, Otto-Juncker
Hr. Krings zal ingaan op toepassingen voor verwarmde gietautomaten en de specifieke voordelen van deze systemen.
17.15 uur Napraten onder het genot van een niet-alcoholisch drankje
17.45 uur Sluiting

De deelnamekosten bedragen € 60,00 excl. BTW voor NVvGT leden en € 30,00 excl. BTW voor gepensioneerde NVvGT leden.
Voor niet NVvGT leden bedragen de deelnamekosten € 90,00 excl. BTW.

U kunt zich via e-mail inschrijven op info@nvvgt.nl. Uw inschrijving ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk vrijdag 12 mei 2017.

Wij hopen u op vrijdag 19 mei in Son te mogen verwelkomen!